יום שני, 6 באוקטובר 2014

רשלנות רפואית - טוב לדעת...

רשלנות רפואית היא מצב בו הטיפול הרפואי שניתן לאדם ניתן באופן חלקי או באופן שגוי עקב טיפול לקוי של הרופא או הצוות המטפל באתו אדם. במקרה של חשש לרשלנות רפואית או פגיעה מצד גורם רפואי ניתן להגיש תביעה משפטית בגין רשלנות רפואית.

מהי רשלנות רפואית?

כאמור, הרשלנות הרפואית היא כאשר עבודתו של הרופא כלפיי מטופל מתבצעת בצורה רשלנית - חלקית, לא ישרה, נוגדת את טובת המטופל וכולי. מקרים רבים של רשלנות רפואית פרסמו בתקשורת במהלך השנים, אך מקרים רבים גם אינם מתפרסמים.

לצערנו, מעת לעת גוברות התביעות על רשלנות רפואית מסיבות שונות. לעתים גם לא ניתן להוכיח כי הליקוי בטיפול נגרם מרשלנות, ולעתים מוכח שנגרמה רשלנות גם אם לא קיימת כוונה של הרופא או נותן הטיפול לפגיעה. הרשלנות יכולה להיגרם גם לא כוונת זדון ובהיסח הדעת, עקב שכחה, לחץ או סיבות אנושיות נוספות.

הסיבה לכך שיש אכיפה מחמירה לגביי רשלנות רפואית היא על מנת להגן על מטופלים ממקרים שגרמו להרעת מצבם עקב הטיפול הרפואי שניתן להם, וגם כדיי ליצור הרתעה ובכך למנוע מרופאים להקל ראש ואת האפשרות להתרשל בטיפולם במילוי חובותיהם הרפואיות מתוקף תפקידם.

תביעת רשלנות רפואית

רשלנות רפואיתרשלנות רפואית היא סוג של רשלנות, ולכן היא משתייכת ל"עוולות הרשלנות" המוגדרות בתחום המשפטי שנקרא "דיני נזיקין" (בדומה לנזקי גוף במקרה של תאונות עבודה ודרכים שונות)

את תביעה זו, מגישים לבית המשפט על מנת לזכות בפיצויים מהגורם אשר נהג ברשלנות. חובת הוכחת הרשלנות מוטלת על התובע. את הרשלנות ניתן להוכיח בדרכים שונות, למרות שלא בקלות כלל.

לעתים מזהה המטופל רשלנות בטיפולו של הרופא, אך הם התוצאות כלך אינן קריטיות, יהיה קשה מאוד להוכיח שהרופא אכן נהג ברשלנות. רופא הוא תואר מכובד ואמינותו במצב של הכחשת הרשלנות גוברת לעתים על עדותו של המטופל. לפעמים  גורמת הרשלנות לפגיעה ממשית ופיזית במטופל ודבר זה עשוי להוביל להוכחה חותכת.

תביעת הפיצויים תפקידה לענות על שני צרכים - הצורך בענישת הרופא המתרשל , והצורך בפיצוי יחסי למי שהפקיד את חייו בידיו של רופא מוסמך וזכה לטיפול רשלני שיכל ואלי אף הזיק לו וארע את מצבו הבריאותי. על מנת להגיש תביעת רשלנות מומלץ להיעזר בעו"ד לענייני רשלנות רפואית, המתמחה בתחום ובעל ניסיון רב בו.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה