יום שני, 9 בפברואר 2015

אבחון מחלות קשות זה עניין של חיים או מוות !

הרשת מלאה בסיפורי רשלנות רפואית. מה שהיה ידוע עד היום לעורכי דין בתחום הרשלנות הרפואית, או למוסדות הרפואיים הולך ונעשה יותר ויותר שקוף. מקרי הרשלנות לצערנו - רבים, גם בגילוי ואיבחון מאוחר של מחלות קשות כמו למשל סרטן, שבסוגים מסוימים, גילוי מוקדם של המחלה עשוי להציל את חיי החולה.

הסיפור האחרון המזעזע קשור לאישה בת 37, שעשתה בדיקת פאפ (בדיקה לגילוי סרטן צוואר הרחם), שיש לעשות אותה כפרוצדורה סדורה כל 3 שנים וביוזמה של רופא הנשים, כחלק ממערך המניעה של סרטן צוואר הרחם.

בצילום התגלה ממצא מחשיד אבל זה "החליק..." מבין ידיהם של אנשי הצוות הרפואי ולא דווח לחולה. רק אחרי שנה כאשר סבלה מדימומים, התברר הממצא שהיה שם כאמור שנה קודם, שנה יקרה במהלכה הפך הגידול לקטלני. החולה עברה ניתוח לכריתת רחם, וטיפולי כימותרפיה והקרנות. במהלכם גם גילתה קופת החולים רשלנות, כאשר לא אישרה לה ביצוע בדיקת דימות, ורק חמישה חודשים לאחר מכן כשנעשתה הבדיקה התברר כי המחלה חזרה, ובמלוא עוצמה. אחרי מסכת של טיפולים קשים וייסורים, נפטרה האישה.

כל זה לא היה צריך לקרות, אבל לצערנו ברוב מקרי הרשלנות הרפואית, היא מתחילה מאי-גילוי מוקדם, מחוסר התייחסות רפואית מקצועית לתלונות של מטופלים, מהימנעות של רופאים לשלוח חולים לבדיקות מקיפות ויסודיות, מאבחון לקוי, מחוסר התייחסות ראוי, ומבזבוז זמנם של המטופלים שבמקרים של מחלות קשות, פועל נגדם. החלה הופכת לממאירה יותר, הטיפולים כבר לא יעזרו ופעמים רבות המטופל מת.

כל מקרה הוא לגופו של עניין. ובכל מקרה יש "אחראי" אחר שתרם להסתבכות ואף לפטירת חולה כתוצאה מרשלנות רפואית, אבל זהו בדיוק תפקידו של עורך הדין בתחום הרשלנות הרפואית - לאתר את הרשלנות והמחדל הרפואי בשרשרת הפעולות הרפואיות, ולהעמיד את האחראים לדין.

אבחון מחלות- להתעקש, לדרוש ולא לוותר !


איבחון מחלות קשות
אנשים רבים חושבים שהטיפול למשל במחלת הסרטן מתחיל אצל האונקולוג, אבל עוד קודם לכן בביקורים אצל רופאים אחרים יש רמזים ותלונות שאמורות להוביל את הרופא, לבצע את הבדיקות הנכונות כדי לברר האם יש ממצא אמיתי לתלונה. לעיתים הרשלנות לא מגיעה מהצד של הרופא, אלא מהצד של קופת החולים שמסרבת, מונעת ודוחה עריכתה של בדיקה יקרה (תמיד מתוך שיקולים כלכליים) אבל רק בבדיקה כזו למשל, ניתן היה לעלות על הממצא המחשיד שלעיתים התברר כסרטן ממאיר, שאין לו מרפא, בשלב בו התגלה.

אבחון מוקדם כמו למשל של סרטן השד וסרטן המעי הגס מאפשר החלמה מלאה ב-90% מהמקרים, וכל מה שצריך לעשות זה אבחון מוקדם מדויק.

רשלנות באבחון מחלות קשות - תביעות רבות !


בתי המשפט בישראל הכירו בתביעות רשלנות רבות כנגד רופאים, רופאי משפחה, רופאי קופות החולים ובתי חולים והעניקו לנפגעים פיצויים גבוהים.

בדרך כלל אם מתבצעת פעולה רפואית נכונה, ברוב מקרי מחלת הסרטן קיימות נורות אזהרה ואבחון וגילוי של המחלה כמה שיותר מהר, תוך הגשת טיפול רפואי מהיר, הינם קריטיים ויש בהם כדי להפחית באופן משמעותי את הסיכוי לתמותה. אבחון מוקדם גם עשוי להביא להחלמה מהירה.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה